torsdag 23 juli 2009

80 % lämnar MNE












Njeguskiost och prosciuotto S2 i blå grottan Början till slutet för S2 näsa
"Tiden går fort när man har roligt". Ett gammalt talessätt, men ack så sant
Dagen kom då det var dags för "80 %" att lämna Becici och börja köra mot Sverige. Själv åkte jag tillbaks till Poddan med taxi. På vägen mot Poddan tänkte jag hur bra, roligt, trivsamt vi hade haft och om vi hade hunnit med allt vi skulle hinna med. Vi skulle ju göra och se så mycket.
"Bad och sol" stod ju förstås högst upp på listan. Även om första veckan var lite mulen så blev vi mätta både på bad, sol och värme. "80 %" var riktigt bruna när de lämnade Becici, även om S2 var lite oroad över avsaknaden av "bränna" på sin sönderbrända näsa (den hade blivet rosa).
"Äta och dricka gott" gjorde vi också. Oxfiléfrossan kommer vi nog inte att glömma i första taget. Restaurang Jadran var lika bra som alltid (jordgubbar-whiskey, kupusallad, copska sallad, Nicks öl, njeguski steak, grillad kyckling, varmt bröd, Pleskavica, Cevapicis, oliver, vitlöks sås, havsaborre, biff, friterad calamaries, pannkakor, Tiramisu mm) och även maten som tillagades med vår egen medhavda grill och för det mesta av "Supermarketens egen lilla grillkiosk". Procorde vinet, prosciuotton, njeguski osten, svarta oliver och Lozan smakade också alldeles kanon.
"Båtutflykt" i Kotor fjorden och som vanligt bjöd på vackra och "vilda" vyer, kristallklart vatten och med besök och bad i Blå grottan, som för dagen var fritt från hajar.
"Poddan" och som tur var för "80 %" så hade reorna börjat. Det handlades friskt, ofta och alla var nöjda över fynden som hade gjorts. Köpcentrumet "Delta City" (nästan i klass med Täby Centrum) har nu blivet en "institution" för "80 %" och man hinner knappast lämna köpcentrat förrän nästa besök planeras.
"Perast" den medeltida, vackra och pittoreska staden längst in i Kotorfjorden i närheten av de två små öarna varav en av öarna är konstgjord och bland annat har byggts av 17 förlista fartyg (ditbärgade förstås). Ön har naturligtvis blivet, oavsett religion, alla sjömäns vallfärdar.
"Pirate bay" stranden som bara på någon sekund invaderades av ett 20-tal svenskar . Inte bara vi chockades över svenskinvasionen. T o m en kines som av ren chock började prata flytande svenska med mig.
Det ar klart att det gnälldes lite också: för mycket bad, för varmt, ingen skugga där man låg, för mycket mat, för mätt och skulle ha "sett " mer runt om i landet.
Men sådana "klagomål" är egentligen inga klagomål. Bara inse att det var "kanon" och sedan följa "80 %" önskemål att genast börja "reka" för nästa års semester i MNE.

2 kommentarer:

  1. Efter att ha följt bloggen kan jag bara konstatera att ni haft en skapligt bra semester i MNE. Hela familjen ihop under ett antal veckor med sol, bad, god mat o dryck, lite utflykter med mera. Men som sagt var allt har en ände. Och då gäller det att minnas de goda stunderna man haft och få kraft från dem till den "trista" vardagen.

    Men jag trodde du skulle ligga i hängmattan uppe i Venjan hela nästa sommar? Eller har det blivit ändrade planer?

    SvaraRadera
  2. Jo det ska jag, men några veckor hinner man nog med här också. Jag har ju tre års semester att ta ut.

    SvaraRadera