måndag 3 augusti 2009

Länge sedan jag någé.........












Våra badskor igen Frugan hälsar på vår bröllopsdag
Plavnica
........men inspirationen har inte varit den bästa och det har blivet vardag i Poddan igen. En liten uppdatering kanske:
80% kom fram till Trieste och efter en alldeles utmärkt Gnocci och övernattning tog de "Auto zug" till Hamburg. Färden från Hamburg via Border shopen i Puttgarden till Teby gick också kanon. Efter förra årets lilla incident i Hamburg så var S2 lite skraj att åka genom staden. En kompis till honom gick på det gamla tricket med "sekt och brudar" och efter 10 minuters klämmande så åkte han på en nota där man kunde de utläsa att det kostade 300 Euro. De gick naturligtvis till polisen och klagade. Det var väl inte första gången som den Hamburgaska polisen fick ta emot liknande klagomål och slutade med att S2 och polare inte var välkomna tillbaks till "Syndens näste".
Efter ha varit på en veckas semester i Halkidiki, Grekland kom Valeri tillbaks till kontoret. Jag fick en noggrann rapport att kaffet var dyrt, hotellet var bra men hade inte hållet vad man lovat, vattnet var inte lika rent som förra året, maten var bra, liknande priser som i MNE, besök på en ö där det bodde enbart munkar och resan tillbaks till Poddan tog åtta timmar, men då hade man VIP behandling vid en gränsstationen Grekland – Albanien. Sedan avslutade Valeri som han alltid avslutar med:
-"You see what I mean".
Det är en fras som han alltid avslutar sina meningar med. Jag tror nog att jag hört "you see what I mean" över tusen gånger och jag svarar alltid med ett leende:
"Yes I see what you mean".
När han hör mitt svar blir reaktionen alltid den samma. Han blir tyst, eftertänksam och osäker på vad han har sagt. Men det tar bara ca fem minuter innan nästa
-":You see what I mean" hörs.
Pedja kommer varje dag mellan en – två timmar för sent och påminner mig om hur viktig det är att hålla tiden. Han var förresten med om ett riktig otäckt olyckstillbud. Efter ha skjutsat familjen till Bar så var han på väg tillbaks till Poddan. Han hamnade bakom en schweizisk registrerad BMW och skulle göra en omkörning. Den schweiziskregistrerade bilen vägrade släppa om honom (det händer ofta härnere). Men, montenegrin som Pedja är, gav han sig inte lättvindligt. Det slutade med att Pedja voltade med sin bil och hamnade i diket. Bilen blev väl mer eller mindre förstörd, men det viktigaste var att Pedja nästan var helt oskadd.Efter han hade berättat för mig om tillbudet fem gånger, visat med pennor hur bilarna hade varit placerade på vägen så tittade han på mig och sa:
-:"Lars, I can not understand. I am a proffesional driver."
En av vara chefer heter Waldemar och är från Polen. Han har arbetat som diplomat och även ambassadör i många länder bl a Irak. Nu så har han fått simning på hjärnan och ger sig ut på kilometerlånga turer. I går (söndags) så simmade han mellan Sutomor och Bar. Distansen var fem km och temperaturen i vattnet var endast 18 grader. Han simmade långt ut och långt från ev. assistans. Det är inte en överdrift att påstå att Waldemar var ganska tagen efter ha simmat 4,5 timmar i det 18 gradiga vattnet. Efter simturen så åt han två pastaportioner och var fortfarande hungrig
Själv så besöker jag på lördagarna Plavnica för bad och sol. Det är en resort som ligger ca en mil från Poddan. Söndagarna åker jag iväg till Petrovac för havsbad och sol vid kusten. Jag kan lova er att det för tillfället är "fo'tt" (=fucking hot) i Poddan.

2 kommentarer:

  1. 40 % hälsar från ett regnigt Venjan (ja - tro det eller ej!!!!). Snart ska vi åka taco!
    Förresten, du får absolut inte göra någon Valdemar, det verkar ju livsfarligt! 20 % påminner om kaptensmössa!

    SvaraRadera
  2. Ja här kommer det soliga hälsningar. Stockholm har ytterligare en härligt solig o varm dag, ca 25 grader Celsius. Kul att du återfått inspirationen igen. Saknar dina inlägg. Själv är man inte heller så flitig men ibland får man inte riktigt till det, vare sig med tid eller inspiration. Bättring anbefalles.
    Och apropå ingenting. Lördag 19 dec är det LJW. Bara så du vet.

    SvaraRadera