fredag 23 april 2010

Öra



23 april 2010
Dragica min assistent har fatt ont på sitt öra. Ja, på örat inte i örat. Hon har haft det en gång tidigare fast på hennes andra öra. Den gången besökte hon en doktor, som rådde henne att besöka en tandläkare. Hon gick till tandläkaren som röntgade, gjorde en noggrann undersökning och kom fram till att orsaken till pinan var hennes två visdomständer som hon hade på samma sida. Hade är det rätta ordet, för tandläkaren opererade bort hennes två visdomständer och efter några dagar hade värken på örat försvunnet.
Nu har hon ont på andra örat och man kan se en röd fläck högst upp. Dragica tänkte att orsaken till det onda var samma som förra gången och gick till tandläkaren igen. Tandläkaren som hon använde förra gången har slutat så hon var tvingad att hitta en ny. Hon hittade en annan tandläkare och hon gick dit och berättade om vad som hade hänt tidigare och att det nu var liknande symptom på hennes andra öra.
Den nya tandläkaren röntgade och undersökte henne och kom fram till att de kvarvarande visdomständerna inte hade något med värken att göra. Hon beställde tid hos en allmän praktiserande läkare, som undersökte hennes svullna röda öra. Dragica var nervös och hade tagit med hennes man Zarko, som stöd hos doktorn.
Doktorn undersökte hennes öra grundligt och kom fram till följande diagnos: "Örat har klämts mellan huvud och underlag. Det skadade örat beror troligtvis på att patienten har använt en för hård kudde och för länge." Örat hade alltså någon slags "klämskada" och doktorn rekommenderade henne att byta till en mjukare kudde.
Hennes man Zarko hade sin egen reflektion som han delgav Dragica och doktorn:

"Finally I have evidence for that my wife sleeps too much"

Valeri är på ett strålande humör så länge han inte läser sina mail. Han vet att risken att behöva arbeta ökar när man öppnar mail. Av taktiska skäl "ligger" han alltid en vecka efter i att öppna mailen. Han vet om mailet inte är öppnat kan avsändaren se det och om det är jätteviktigt blir han uppringd och informerad om mailets innehåll. I och med att han inte öppnar ökar chanserna att vad han bli ombedd att göra blir borrglömda eller "faller mellan stolarna".

"You see what I mean" brukar han säja och jag har nog hört den frasen minst 10 000 gånger under de två senaste åren. Om han öppnar ett av sina mail eller han blir uppmanad att skriva något börjar han med samma ramsa, som jag har hört minst 1 000 gånger:
"How could they ask me to do this? This "shit" is just for they have nothing do to in Vienna. Lars, Monday to Friday I’m here from seven o’clock in the morning and leave seven in the evening and works all time. Sometimes I’m also here during the weekends and works so hard. Some days I even don’t have any time for lunch. Lars, I don’t have time…………"

Visserligen är han på kontoret redan klockan åtta, men det beror mest på att det vid halvniotiden inte finns några P-platser kvar i närheten av kontorsbyggnaden. Lunch hinner vi alltid med och de flesta rapporterna skriver jag. Att han några dagar i veckan försvinner vid två-tiden och kommer tillbaks precis innan vi ska sluta verkade han ha glömt och vi brukar alltid lämna kontoret tillsammans varje dag vid fem-tiden.

You see what I mean…………
 

2 kommentarer:

  1. Man undrar hur Valeri´s flexkonto ser ut, verkar gå mest på minus.

    SvaraRadera
  2. Vi har inget flexkonto men jag är säker på om vi skulle ha att det skulle ligga på massor med plus.

    SvaraRadera