söndag 18 oktober 2009

Höstlikt MNE

Efter ha blivet berörd när professor Dumbledore i Harry Potter dog och att jag har börjat med Corn Flakes med mjölk till frukost så funderar jag om mitt liv börjar bli lite som Benajmin Button. Att Dumbledore skulle dö var mig lika otroligt som om Kalle Anka skulle dö. Det finns ju inte bara inte med "på kartan" och att Corn Flakes var så gott hade jag totalt glömt bort.
Gårdagen startade vi med en höst Kotor Bay sightseeing. Vädret var lite mulet, men helt OK. Sådär 15 grader och då och då lite regn. Kvällen innan var vi alla på "Irish" och där lovade man oss 25 grader varmt lite längre fram i veckan. Vi får väl se hur det blir med den saken.
Lämnade Poddan och körde över de "svarta bergen" och passerade sedan ett nästan "neutronbombat" Budva. Åkte förbi "gubbsoffan" och tänkte tillbaks på de många roliga minnen "herrdagarna" för några månader sedan. Efter Budva blev målet Kotor och sedan Perast. Vägen, för övrigt den enda vägen, i Perast är precis så bred att det får rum två bilar i bredd. Michael Douglas och Caterina Zeta Jones har köpt en fastyghet i Perast. Den ska ligga i närheten av brandstationen. När vi närmade oss brandstationen så försökte vi lista ut vilken fastighet det kunde vara, men det var svårt att "spika rätt". Några hundra meter längre fram var det stopp. Några montenegriner försökte med hjälp av en jeep att ta upp en större motorbåt från havet. Det är svårt att beskriva hur de bar sig åt, men det den närmaste och bästa beskrivningen kom S2 med. Han tycckte att: "Det påminde starkt om ett avsnitt från Sverige värsta bilförare" och det var bara att hålla med om. Man hade inte spärrat båtmotorn, så den slog hela tiden i marken. Båttrailern var påhängd på jeepen med hjälp av spännband runt om dragkrok och trailer. Efter ca 10 minuters "stopp" på "Perastvägen" slog fem rökandes montenegriner sina kloka huvuden ihop och kom överens om att göra ett nytt försök en annan gång. Tur var nog det, för annars hade vi nog fortfarande stått kvar där.
Vi åkte vidare och passerade Prancj, en fantastisk liten vacker by med vackra stenhus. Stannade sedan vid färjeläget och åt "topli sendvic" (=varm smörgås) och drack "Deutsch".
Färden fortsatte södra vägen tillbaks till Poddan. Hyrde några filmer bl a "Harry Potter och halvblodsprinsen" och fortfarande har jag svårt att inse att Professor Dumbledore inte kommer finnas med i kommande Harry Potter film(er).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar