torsdag 14 maj 2009



Fotot föreställer ön Sveti Niciola som ligger strax utanför Budvas stränder. Den kallas i folkmun för "Hawaii".

Det har gått "troll" i den artikeln. Det verkar som det inte är meningen att den ska publiceras, men jag gör ett nytt försök. Än en gång så försvann allt jag hade skrivet. Men nu så…….

Montenegro har fått en ny medborgare. Det är den efterlyste f d presidenten i Thailand Thaksin Shinawatra. Han är efterlyst i sitt tidigare hemland för korruption. Han lyckades med konststycket att få med sig åtskilliga miljarder motsvarande Euro från Thailand. För några år sedan så köpte han fotbollslaget Manchester City (tvi…….) och anställde vår "Svennis" som tränare.
Men nu så ar han alltså montenegrinisk medborgare . Han är inte bara medborgare i Montenegro utan också i den stora demokratin Nicaragua och några andra länder som är lika kända för att vara demokratiska.
För tillfället pågår en bedömning av förutsättningarna av Montenegro för att bli fullvärdiga medlemmar i Schengen. Bedömningen utförs a representanter från länderna som ingår i nuvarande "Schengen". Utan överdrift kan man påstå att man inte är helt imponerade av den nya medborgaren i landet och frågar sig hur det gick till och vem som står i tur. Osama Bin Laden kanske?

"Hawaii" ägs för tillfället av en person som heter Stanko Subotic, som tog ett lån på 23 millioner Euro i den montenegriniska banken Prva Banka (Första Banken). Denna bank ägs till 95 % av premiärminister Milo Djukanovic och hans bror Aco. Subotic och premiärministern misstänktes för tobakssmuggling under det 18 år långa embargot vad då hette Serbien-Montenegro.

Nu så är alltså ön på något som kan liknas vid exekutiv aktion. En av intressenterna till köpet av ön är Thaksin. Han har lagt ett bud på 29 millioner Euro och har för avsikt att bygga ett luxuöst resort á la Thailand. Det finns även några andra intressenter, men de tål inte ens att nämnas vid namn.

"-Att dom aldrig lär sig", suckade Pedja och såg uppriktigt ledsen ut.

Jag kunde inte göra annat än hålla med.

2 kommentarer:

  1. "Money makes the world go around, the world go around".
    Pengar, och gärna mycket pengar, gör gärna att man lätt får en annan syn på vissa moraliska värderingar.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker thailändska resort ska hålla sig i Thailand! Var sak på sin plats som Alfons pappa skulle sagt!

    SvaraRadera