måndag 18 maj 2009

Mixed grill


Sedan i lördags har jag tre internationella experter här. De genomför en utbildning i Danilovgrad. Kvällarna tillbringar vi på de lokala restaurangerna. Ikväll så imponerades jag otroligt mycket av Kimpans förmåga att äta. Han berättade att han håller på att banta och då med GI metoden. Vad kan vara bättre en Mixed grill och lite "pompa"? Bara att kunna äta upp allt på tallriken är ett under och för att bara få "svart på vitt" hur mycket kött det är, så står det i meny 1,2 kg kött.
Ja, det var ju bara huvudrätten. Till förrätt en stor tallrik fisksoppa och till köttet en Sopska sallad. All den här maten sköljdes ned med tre Nicks öl.
GI är underbart. OBS det är inte ägg närmast Kimpan.

4 kommentarer:

  1. Och till efterrätt? Om detta är hans vardagsportioner så kan man lugnt säga att GI funkar. Om du inte kört bilden genom Photoshop eller något sådant. Sedan har vi, om vi ska bli politiskt korrekta, miljöpåverkan att ta hänsyn till också. 1 kg producerat kött=växthusgas i form av 36,4 kilo koldioxid. Men gott är det och imponerande att kunna få i sig så mycket. Var han mätt efteråt eller blev det en slängpizza på vägen hem?

    SvaraRadera
  2. Jag trodde du visset att GI fungerar? Peter

    SvaraRadera
  3. Nej, man kan nog lugnt säja att det inte blev ngn slänpizza och bilden är garanterat inte Photo shop. Har nte tänkt på det där med koldioxiden. Intressant.

    SvaraRadera
  4. Det ser verkligen ut som ägg på tallrikens övre del och det hade ju helt varit i linje med GI. Dock saknar jag det lilla pepparkornet, som skulle satt piff på anrättningen. Allt verkar vara helt GI-rätt - men ÖL???? Tveksamt!

    SvaraRadera