torsdag 21 maj 2009

Tre amigos

Till Jensa, Kimpa och Daniel (tre amigos) för en kanoninsats för den montenegrinska polisen och ett stort Tack från mig både för er insats och rolig tid tillsammans.

Trots bristande motivation hos de flesta av våra deltagare i början av utbildningen så var vi nu alla fyra jättenöjda med att det nu finns 14 stycken som klarade sin examen och kan surfa sig fram på olika forum på Internet.

På utbildningens första dag så förklarade Montenegros polisdirektoriat egen "expert" Baksa för mig att han var bara där för att "övervaka" de andra deltagarna. Han kunde minsann allt och behövde ingen utbildning alls.
Under lunchen så frågade Jensa honom två frågor och det räckte för att avslöja hans egen uppgivna enorma kompetens inte var så där stor. När han sedan presenterade sig inför klassen så berättade han att han var chef över "Cyber Crime sektionen. Det var ju bra, men när jag frågade honom om hur många som arbetade med Cyber crime, så mumlade han bara något ohörbart. Flera gånger repeterade jag frågan och till slut så berättade han att "Cyber Crime sektionen" enbart bestod av honom. Under större delen av lektionstiden så satt denne Baksa läste tidningar eller lekte med Facebook, men han kunde ju allt så varför skulle vi bråka med honom.
Nåväl dagarna bara försvann och det var då äntligen dags för examinationen, som skulle visa att deltagarna hade nått de uppsatta målen. Samtliga deltagare förutom en klarade av sin examination utan assistans. Ni kan säkert gissa vem det var som inte klarade av den. Till vår stora glädje så behövde Baksa hjälp för att bli godkänd. "Tre amigos" och jag skrattade gott under middagen senare på kvällen faktiskt åt denne Baksa. Naturligtvis så hände det fler saker med detta geni, men det kan jag skriva om en annan gång.
Efter avslutad träning så åkte vi till Budva och väl framme direkt i ett 22 gradigt varmt hav. Dusch och sedan middag på restaurang Jadran. Kim och Daniel åt friterade "squidds", Jensa åt en Mixed grill och jag Passul. Förrätten bestod av Njeguski ost, proscioutto och friterade svarta oliver.
Efterrätten var en fantastisk anrättning som tillagades vid vårt bord. Skivade färska jordgubbar i en skål, färskmalen svartpeppar, lite socker, vispgrädde, whisky som sedan under några minuter rördes om. Efterrätten serverades i portionsskålar. Gott på en skala 1 - 10? Lätt över 10 om det nu hade kunnat gå.
Än en gång "amigos" - Tack för allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar