ca 1 dl whiskey (efter smak men kan säkert minskas till en halv dl)
De skivade jordgubbarna och vispad grädde hälls ned i en skål. Skålen ställs ned på middagsbordet och med hjälp av de båda stora skedarna börjar man bearbeta jordgubbar och grädde. Efter ca 30 sekunders bearbetning så tillsätts sockret och bearbetningen fortsätter. Se bild. Efter ytterligare 30 sekunders bearbetning så tillsätts whiskeyn (funkar bra med blended whiskey) och sedan med pepparkvarnen ca 4 - 5 varv. Blandningen fortsätts att bearbetas tills grädden har fått "jordgubbsfärg". Anrättningen serveras i portionsskålar.
För att få en helt perfekt avslutning av middagen så rekommenderar jag 4 cl Loza och en kopp med "Deutsch".
Helgen har varit lugn och jag har bara "chillat" som mina ungar skulle ha uttryckt sig: Förlåt mig S, S och E.
Låter ju kanongott, det måste vi prova (snart)! Jag tar allt utom Loza! "With everything", som vissa brukar säga!
SvaraRaderaVisste att du skulle lära dig tycka om efterrätt så småningom, och då naturligtvis en GI-variant. (Gott Intag). Ska genast nu när jag fått receptet börja banta med hjälp av denna sommar diet.
SvaraRaderaVi ses Peter