måndag 8 februari 2010

Vilken dag

Motovet på fotot är ön Sveti Stefan. Samtliga fastigheter på mön håller på att renoveras till exklusiva lägenheter/hus för uthyrning.

Jamen, vilken dag det sen varit. Får väl citera liftpojkarna från den där TV-serien "Pistvakterna".

Det verkar mer och mer som om Nikica (noshörningen) aldrig kom tillbaks till sin ägare. Jag har fått nya informationer som kan tyda på att lilla Nikica aldrig kom tillbaks till Plavnica. Det var bara ett sätt för ägaren att minska den internationella massmediala nyfikenheten. Så frågan är om Nikica lever, finns i Montenegro eller utvandrat till Albanien. Italien verkar för långt borta.

En sån dag det har varit. Vår chef vägrade skriva under ett brev (inbjudan), som hon själv hade författat ett år tidigare. Motivationen var att innehållet i brevet var alldeles för oklart. Det tyckte Valeri och jag också förra året, men vi höll tyst. När vi nu hade med oss kopian från förra året och visade det för henne, signerade hon inbjudan samtidigt som vi kunde höra något mumlande som kunde uppfattas "improve the english". Frågan var bara om det var hennes, min, Valeris eller några av våra assistenters engelska. Det får vi nog aldrig veta........

En sån dag det varit. Miro kom in i till vårt kontor och var "dyngsjuk". Hög feber och hosta. Han hann försvinna innan Valeri kommit tillbaks till rummet. Tur var väl det annars hade han nog fått en utskällning för att han hade gått till kontoret. Frågan är om det kan vara svinflunsan eller inte......

En sån dag det har varit med rapporter som skrevs och nya som ska författas. Hela tiden nya rappporter om ungefär exakt samma saker. Det senaste är att den ska skrivas "live" i ett forum på Internet. Valeri svär på bulgariska. Tur att Miro är sjuk, annars hade det nog varit dags för en ny hjärtattack. Jag skriver hela tiden, men sitter samtidigt på och funderar varför man inte kan samordna sin informationsinsamling vid vårt HQ.

En sån dag det har varit med ett projekt för extrapengar, där donatorn har önskemål om ett svensk projektledarskap och det finns ju bara en svensk där jag är. Min rumskompis leker Jultomte och planerar att köpa in datorer och mobiltelefoner för projektets pengar. Precis som det skulle hjälpa saken...........

En sån dag det har varit med fler inbjudningar, som våra assistenter inte vågade lämna in till vår chef. "Vi väntar tills hon åker till Wien" var deras förslag. Jag hörde "ingenting" och det var nog lika bra det.

En sån dag det varit, för när jag lämnade kontoret satt Valeri och skrev rapporter "live" i Forumet. Det har aldrig hänt tidigare att han varit kvar efter kl 17.00.

En sån dag det har varit då jag har ringt och frågat hur mycket en "speed camera" kostar. Som om jag skulle köpa en???????????

En sån dag det har varit då Sensys aktien sjönk 12 %.

Men i morgon är en annan dag

6 kommentarer:

  1. .. för at citera en schlageraktuell f.d smörsångare och numera fjant och general, menar du!?
    Synd på aktien! Men för att citera en annan - "En dag ..."

    SvaraRadera
  2. Dags att citera Melker i Saltkråkan : "..denna dag - intet liv.."

    SvaraRadera
  3. För att citera Bill Cosby: "If you can find humor in anything, you can survive it."

    SvaraRadera
  4. Jag tänkte nog på "En dag dit vindarna bär" med Tommy Nilsson och idag bar vindarna till Pecanjara.

    SvaraRadera
  5. Får mig att tänka på en låt...
    http://www.lyricsfreak.com/f/faith+no+more/what+a+day_20052606.html

    SvaraRadera
  6. A piece of mail
    A letter head
    A piece of hair
    From a human head
    They're sayin' to me
    "i should've killed it"
    "i should've killed it"
    "i should've killed it before"
    You're right, you're right
    "kill the body and the head will die"
    They're laughin' at me
    "i should've learned it"
    "i should've learned it"
    "i should've learned it before"
    -what a day, what a day
    If you can look it in the face
    And hold your vomit
    A wet sneeze and a "no left turn"
    A row of teeth and an encouraging word
    Beneath a mile of skin
    "i should've noticed it"
    "i should've noticed it"
    "i should've noticed it before"
    What a day
    What a day
    What a day
    Don't you touch it

    Nära vá dé..............

    SvaraRadera