måndag 15 juni 2009

Skolavslutning

Skolbal i Skolhagen

Då har man varit hemma i tre hela dagar och upplevt så mycket. Började med skolavslutning för dottern som går ut 9:an. Vi hade tur med vädret har jag förstått. Inget regn och ca 15 grader varmt (kallt????). Efter en kort avslutning o klassrummet så marscherade samtliga "9:or"
till en äng där psalmen "Den blomstertid nu kommer" sjöngs och några andra låtar bl a "Frihet" av Björn Afzelius.
Avslutningen slutade i kyrka där det ännu en gång sjöngs "Den blomstertid nu kommer" och rektorn höll tal. Prästen höll tal och liknade "9:orna" vid "maskrosor". Kanske låter negativt men han såg dem som vackra och att det inte fanns några hinder för dem.
Dagen efter så var det dags att åka på studentfirande i Östergötland. Hela släkten var där. minus 40 % från vår sida då frugan arbetade och S hade åkt på maginfluensa. Men 60% av den totala familjen får räknas som bra. Inget regn och inte kallt. Perfekt väder tycker jag. Kul att höra vilken framtidsoptimism det fanns hos den firade och faktiskt så undrar j inte om "Maskrosen" får symbolisera henne också.
På vägen hem till Teby så hann vi med lite rockn roll i Norrköping. Uffe Lundell sjunger att man inte varit i Norrköping om man inte gått på den Södra promenaden. Jag tycker den Norra Promenaden inte var så tokig heller och det var ett bra tvåtimmars-drag i Lejongropen. Inget regn. Kom hem till Teby sen kväll och det regnade inte så lite.
Söndag - brunch med våra vänner. Åkte ut på Lidingö och åt brunchEllviks värdshus. Maten var väl så där om jag ska vara uppriktig, men det viktigaste var att träffa våra goda vänner. Hela "blobben" var samlade och det var faktiskt länge sedan det hände senast. 100 % alldeles otroligt lysande resultat. Ösregn och 10 grader varmt, om man nu kan kalla det för varmt.

1 kommentar: