måndag 8 juni 2009

Tidningsartikel ur Monitor

Denna veckas framsida ur veckotidningen Monitor. Här kan man se Mladic, Thaksin, Radulovic och Subotic njuta i Budva framför ön Sveti Nicola.

I veckans Monitor kan man läsa följande att man fruktar att Montenegro håller på att bli en "fristat" där man som efterlyst kan få medborgarskap och därmed inte kan utlämnas till andra länder. I artikeln kan man läsa att det fanns starka indikationer på att Mladic vistats här till och från fram till 1997. Thaksin behöver väl ingen närmare presentation. Radulovic är den sista (senaste) i raden som har fått Montenegrinsk medborgarskap och inte kan lämnas ut till Serbien. Mannen längst till höger är den person, som under embargot, tillsammans med höga politiker i landet organiserade tobakssmuggling. Han heter Stanko Subotic och är den f d ägaren till ön Sveti Stefan. Jag har nog skrivet om dessa personer i tidigare bloggar.

Idag så är värmen tillbaks och det är inte längre varmt utan hett igen. Har precis kommit till lägenheten och ätit den sista biten utav den delikatessfalukorv, som Peter hade med sig vid hans senaste besök.
Jag tror inte Elvis någonsin har ätit Falu korv, men en och annan Heinz Vita Bönor har nog slunket ned för hans strupe, som liksom för mig idag. Men det är gott med de små Vita bönorna i tomatsåsen. Elvis hade nog också gillat Falu korv och vita bönor.
Imorgon ska jag gå till Branka och beställa en cape och elastabyxor.

2 kommentarer:

  1. Du får inte glömma de'där me'en maffig halskedja å några pråliga
    ringar! Du kan väl höra me' dom glassätande bröderna Schlattko från
    badstranden dom har säkert känningar

    SvaraRadera